Solid Edge Simulation

Solid Edge Simulation is een optionele analysetool binnen het CAD-systeem Solid Edge. Hiermee kunnen gebruikers ontwerpvalidatie toepassen op onderdelen en samenstellingen in een vroeg stadium van het productontwikkelingsproces. Solid Edge Simulation is gebaseerd op de Femap® FEA software en op de solver-technologie van NX™ Nastran®. Gebruik van analysetools als Solid Edge Simulation zorgt voor:

  • een snellere time to market
  • gereduceerde kosten voor fysieke prototypes 

Door het uitvoeren van sterkteberekeningen, computersimulaties en analyses met FEA software zoals Solid Edge Simulation kan de doorlooptijd van het productontwikkelingsproces met wel 30% verkort worden. Je bespaart hiermee op productontwikkeling door vermindering van prototype ontwikkeling en testprocedures. Bekijk hieronder de video van Calder en kijk hoe zij besparen op de productietijd en materiaal besparen door gebruik te maken van Solid Edge en Simulation.

 Solid Edge Simulation demonstratie

Download de productflyer en bekijk alle mogelijkheden van Solid Edge Simulation. Wil je Solid Edge met Simulation zelf testen? Download dan hieronder de gratis testversie van Solid Edge en probeer het zelf.

Liever eerst een goed advies of simulatie uitbesteden?

simulatie en analyse (FEA/ CAE) software wordt bij Enginia al vanaf 1992 ingezet in engineering projecten. Daardoor kunnen wij  je als gebruiker van dit soort software op professionele wijze snel en productief op weg helpen. Zowel in het geval van investering in FEA software of wel als partner voor je engineering project.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

Solid Edge Simulation voorbeeld image